Home » Overzicht » Kookboeken » Vegetarische kookboeken » Veggilaine
‘Ghislaine heeft een groot talent om groenten verleidelijk te maken. Haar recepten zijn altijd inspirerend, origineel, makkelijk te maken, en bomvol smaak; je vergeet simpelweg dat het vegetarisch of zelfs vegan is.’ Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood)
Vegetarisch koken is niet alleen makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker! Dat weet Ghislaine, online beter bekend als @veggilaine, als geen ander. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Naast koken is ze ook dol op boodschappen doen, fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat dacht je van hartige za’atar feta scones, zelfgemaakte fluffy pita’s, burrata met dubbelgedopte tuinbonen en kruidenvinaigrette, een mango matcha-tiramisu of zelfgemaakte crispy chili-olie? Ook vind je in het boek onder andere hoofdstukken zuurdesembrood voor dummies, haar ultieme kooktips en een uitgebreide toko-boodschappenlijst. Naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount bevat dit boek ook een heleboel verrukkelijke nieuwe gerechten. Ruim de helft van de recepten is ook nog eens veganistisch en nog meer recepten hebben een vegan optie!
‘Het gebeurt iedere dag dat ik voorbij een post van Ghislaine scrol en denk: oh, dat zou ik ook wel willen maken. Iedere dag weer, en dat zegt genoeg; Ghislaine maakt hele lekkere, toegankelijke vega-gerechten. Love it!’ Eke Bosman (@snackspert)
Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam.
ISBN: 9789000394975