Home » Overzicht » Literatuur » Populaire fictie » Lessen in chemie
‘Een heel geestige roman over een rebelse vrouw, een scheikundige in de jaren zestig.’ de Volkskrant
Maak kennis met Elizabeth Zott. Briljant scheikundige, onophoudelijke doorzetter en – helaas voor haar dromen en ambities – een vrouw. In de jaren zestig is het hoogst ongebruikelijk dat vrouwelijke wetenschappers zelfs maar bestaan, laat staan dat ze tot de top van hun vakgebied behoren.
Een verdieping – en een wereld – van haar verwijderd werkt Calvin Evans, een scheikundig genie met een sociale handicap, die al op jonge leeftijd een Nobelprijs op zijn naam heeft staan. Tot Elizabeths grote verbazing herkent uitgerekend deze man haar talent. Eindelijk neemt haar onderzoek een vlucht. Maar omdat het leven even onvoorspelbaar is als chemische reacties, is Elizabeth drie jaar later een alleenstaande moeder en lijkt haar carrière voorgoed voorbij. Gelukkig is ze niet voor één gat te vangen: Elizabeth slaat haar keuken kort en klein en transformeert hem tot een laboratorium – vastbesloten om haar onderzoek zelfstandig voort te zetten en eindelijk academische erkenning te krijgen. Want als iedereen blijft zeggen dat haar enige recht het aanrecht is, kan ze daar maar beter haar voordeel mee doen!
In de pers
‘Ik heb gelachen en gehuild, alles klopt eraan.’ AD Mezza
‘Een als pageturner vermomd feministisch pamflet. Hemeltergend en hilarisch.’ Het Parool
‘Garmus stelt op een vrolijke manier wonderlijke denkbeelden over vrouwen aan de kaak en laat ons kennismaken met een reeks onvergetelijke personages.’ Radar+
ISBN: 9789022593035