Home » Overzicht » Kookboeken » Keuken per land en streek boeken » De Zilveren Lepel Pasta
‘Dit boek is de perfecte ondersteuning om de grote geheimen van de pasta te ontdekken.’ Roberto Payer
De Zilveren Lepel staat wereldwijd bekend als dé gezaghebbende stem op het gebied van de Italiaanse keuken. Pasta is onlosmakelijk verbonden met Italië – of het nu wordt geserveerd met slechts één of twee ingrediënten, of met uitgebreidere sauzen. Het is betaalbaar, gezond én lekker. En door de veelzijdigheid van pasta is het niet alleen thuis een geliefd gerecht, het is ook een vast onderdeel op het menu van de meest verfijnde restaurants.
Met 46 verschillende soorten pasta in meer dan 300 recepten – van klassiekers als spaghetti carbonara en penne all’arrabbiata, tot uitdagendere recepten als capellinisoufflé en linguine met kreeft – is dit de ultieme gids voor het koken van pasta zoals de Italianen dat doen. De Zilveren Lepel Pasta is georganiseerd per pastatype, bevat eenvoudig te volgen instructies voor het maken van verse en gevulde pasta en geeft informatie over de Italiaanse oorsprong van veel ingrediënten.
Lezersreacties
‘Wat een geweldig boek is dit. Ik heb ook de “grote” Zilveren Lepel al en daaruit gebruik ik meestal de pastarecepten. Nu dus de Pasta-editie met 80 procent nieuwe receptuur t.o.v. de grote editie. Als je van pasta houdt, is dit het enige boek dat je echt nodig hebt en je zult zien dat je andere pastaboeken ongebruikt in je kast blijven staan.’
‘Ik heb het boek cadeau gekregen en maak er nu wekelijks een recept uit. Allemaal even lekker, goed beschreven en gemakkelijk te bereiden.’
‘Dit boek mag niet ontbreken in de kast bij mensen die gek zijn op Italiaans eten. Er staan echt heerlijke recepten in! Heb al meerdere recepten bereid en stuk voor stuk top! Heel wat anders dan de kant-en-klare potjes pastasaus uit de supermarkt…’
De Zilveren Lepel is al meer dan zeventig jaar het best verkochte kookboek in Italië. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is dé bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben.
De rijk geïllustreerde, luxe vormgegeven kookboeken in de serie De Zilveren Lepel bevatten een uitgebreide verzameling recepten uit de Italiaanse keuken. Ook verkrijgbaar in de serie zijn: De Zilveren Lepel, De vegetarische Zilveren Lepel, De Zilveren Lepel - Classic, De Zilveren Lepel - Bakboek, De Zilveren Lepel - Chocolade en De Zilveren Lepel voor kinderen.
ISBN: 9789000396160