Home » Overzicht » Kookboeken » Basis kookboeken » De vegan slager
Plantaardige kipsaté, zalm of pekingeend? De
schappen van de supermarkten liggen vol met vegan
schnitzels, gehakt, hamburgers, rookworsten en meer.
Veel (parttime) veganisten hebben behoefte aan een
stukje vlees of vis of bereiden nog steeds graag de
perfecte pasta bolognese. De vegan slager is hét handboek
om zelf je plantaardige vlees- en visvervangers
te maken, zonder ondefinieerbare toevoegingen.
Dit handboek gaat per vleessoort in op welke plantaardige
vleesvervangers het beste werken - van aubergines,
paddenstoelen, tofu, jackfruit, peulvruchten,
bananenbloesem en nog veel meer natuurlijke
producten- en hoe je dit zelf maakt. Maak saté van
seitan of een braadstuk op basis van tofu en aquafaba.
Trakteer jezelf op kibbeling op basis van palmhart
of bananenbloesem.
De mogelijkheden zijn eindeloos: maak je eigen
borrelplanken met charcuterie of probeer jerky,
vispie, ‘faux-gras’ en gevulde kalkoen. Van lunchgerechten
als tuna melt tot en met rundergebraad als
klapstuk van het diner. Met een zeer goede handleiding
die De vegan slager je biedt, heb je veel meer
keuze uit plantaardige vlees- en visvervangers dan het
aanbod uit de supermarkt.
ISBN: 9789461432834