Home » Overzicht » Kookboeken » Cooking on Fire
Koken op open vuur is een van de oudste kookmethodes die we kennen. Koffietafelboek Koken op Vuur brengt deze ambachtelijke manier van koken tot leven met een verzameling gevarieerde recepten en praktische tips.
Lange tijd werd koken op open vuur gezien als iets voor scouts of survivalexperts. Maar deze kookstijl is er voor iedereen. Het is sensueel, rustgevend en nodigt uit om de tijd te nemen. Koken op vuur draait niet alleen om het eten, maar ook om het proces – van het aansteken van het vuur tot het bereiden van de gerechten.
Dit fotoboek biedt een mix van eenvoudige klassiekers, zoals Chili con Carne en geroosterde kastanjes, en uitdagendere gerechten die tijd en geduld vereisen. Ontdek hoe je een kampvuur bouwt, welke kooktechnieken je kunt toepassen, welk gereedschap handig is, en hoe je het beste uit je kampvuur kunt halen.
De auteurs, Eva en Nicolai Tram, hebben een achtergrond in de gastronomische wereld en foodmedia. In 2017 verlieten ze Kopenhagen om met hun gezin in de Zweedse bossen een eenvoudiger leven te leiden. Daar ontdekten ze hun passie voor koken op vuur. Deze passie werd vertaald in Koken op Vuur, een boek vol inspiratie om te ontspannen bij de vlammen en te genieten van de natuur.
ISBN: 9783967041316