Home » Overzicht » Kookboeken » Keuken per land en streek boeken » Chinese-ish
Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu
zijn in China geboren maar groeiden in Australië op.
Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities
van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van
Australië? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij
smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? Chinese-ish
is een ode aan de samensmelting van cultuur en
identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke
gerechten.
Leer de basis van de Chinese keuken kennen: technieken
als rijst koken, goede dumplings en diverse
Chinese bouillons maken. Lees over tips & trucs en
handige adviezen over minder bekende ingrediënten.
Krijg inzicht in welke ingrediënten je makkelijk kunt
vervangen of weglaten en welke juist niet en ga aan
de slag om succesvol chinese-ish te koken.
Van krokante mihoenpannenkoeken, kip met gefrituurde
basilicum en szechuanpeper of ‘miljonairsrijst’
en ‘drie aardse schatten’. Maak geroerbakte
knoflookscheuten met ibéricoham of Chinese snacks
die een beetje raar lijken zoals szechuan worstjes
met koriander- en muntblaadjes op witbrood. Maak
feestmaaltijden voor grote gezelschappen of eenvoudige
gerechten voor één persoon. Sluit een maaltijd af met
'custardtaartjes voor valsspelers'.
ISBN: 9789461432810