Home » Overzicht » Kookboeken » Keuken per land en streek boeken » Carpati
'Doordrenkt van passie, gemeenschapszin en de smaken van een rijke en gevarieerde cultuuur.'- NIGELLA LAWSON
Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa
De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de
belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit
en culinaire tradities hoog in het vaandel en
verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten.
Met Carpati maak je kennis met de Roemeense
keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland,
Turkije en de Slavische landen in het
zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en
Saksische keukens in het noorden.
Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan
chacuterie als Pleşcoi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld
door pickles en kleine salades als gefermenteerde
kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine
met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de
Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi
of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramellisseerde
bosuitjes.
Maak zelf, borş, een van de belangrijkste basisingrediënten
van de Roemeense keuken: een gefermenteerde
drank met een delicate zoetzure smaak
waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak
je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de
diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met
kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif,
filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.
ISBN: 9789461432889