Home » Overzicht » Kookboeken » Keuken per land en streek boeken » Bayrut
De ziel van de Libanese keuken
De Libanese keuken staat bekend als een van de
meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met
invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs.
Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowel
op religieus als op etnisch gebied, buitengewoon
divers en dat zie je terug in de keuken. Hisham
Asaad, inwoner van Beiroet − en o.a. culinair gids
van deze kosmopolitische stad − neemt je mee naar
zijn keuken.
Maak kennis met typisch street food als pasteitjes
gevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes.
Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten
als sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje van
linzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse,
koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet,
rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjes
gevuld met rijst.
Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjes
bij de thee en desserts als pudding met karwij of
pannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel).
Leer basisgerechten maken als labneh
en maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je de
kneepjes van de Libanese keuken onder de knie en
verras je je familie en vrienden met overheerlijke
gerechten uit deze verfijnde keuken.
ISBN: 9789461433046